Brugpop Nieuwlande

Brugpop Nieuwlande

Brugpop Nieuwlande

Easily customize your share description with the Shindig theme!

Brugpop haalt finalist Clash of the Coverbands in huis

In Nieuwlande zal zaterdag 24 november de achtste editie van jaarlijks terugkerend festival Brugpop plaatsvinden. Met ook dit jaar 4 bands uit de omgeving belooft het weer een avond om nooit te vergeten te worden in het MFC.

Acht jaar geleden werd de eerste editie georganiseerd in het toenmalige Dorpshuis van Nieuwlande. ‘Met 3 bands uit de omgeving hebben we toen het dorpshuis vol gekregen met bezoekers’ aldus Joanne Hoogeveen van Stichting Brugpop. Na deze eerste editie bleef het kriebelen bij initiatiefnemer Reverse, één van de bands die deze eerste editie op het programma stond. Nu, 8 jaar later heeft Brugpop jaarlijks zo’n 300 bezoekers en is het festival na de sloop van het oude dorpshuis verplaatst naar het MFC.

‘We kijken elk jaar wat we willen toevoegen aan het festival. Welke bands nodigen we uit, wat doen we aan aankleding, hoe gaan we licht en geluid volgend jaar inzetten? Daar beginnen we doorgaans een jaar van tevoren mee, dan ligt de afgelopen editie nog fris in het geheugen’ zegt Hoogeveen.
Een punt dat de organisatie in ieder geval heeft meegenomen van afgelopen editie is dat het bier niet de gewenste kwaliteit had. Voor dit jaar is dat een van de eerste punten waar aan is gewerkt ‘Bij een festival hoort bier, dan moet je wel zorgen dat het bier goed smaakt natuurlijk’.

Naast dat het bier een belangrijk punt is, zijn de optredende bands minstens zo belangrijk. Op het programma dit jaar staan Country/folkband Heathland, Rock coverband Allright, organisator Pop/rock coverband Reverse en Clash of the Coverbands finalist van 2017: The Green Monkeys. ‘Met deze line-up hopen we ons bezoekersaantal van vorig jaar te overtreffen. We zaten toen net boven de 300, het zou gaaf zijn als we daar overheen kunnen gaan’. De organisatie houd daarbij wel de regels van de brandweer in de gaten. ‘Er kunnen maximaal zo’n 350 mensen tegelijkertijd in de zaal van MFC, als we dat aantal halen zullen we de entree dicht moeten gooien tot er weer mensen naar buiten gaan.’ Vertelt Hoogeveen.

Op de vraag hoe de toekomst van Brugpop eruit ziet is het antwoord ambitieus: ‘We hopen uit ons jasje te groeien in het MFC en mocht dat gebeuren, dan gaan we op zoek naar een alternatieve locatie in Nieuwlande waar we nog meer bezoekers kwijt kunnen. We hebben grote plannen!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *